● 12 ek. liszt
● 12 ek. kristálycukor
● 4 tojás
● 1 dl olaj
● 2 dl tej
● 12 dkg cukor
● 1 cs. vaníliás cukor
● 1 cs. sütőpor
● ízlés szerint 10 dkg mazsola
A tojások sárgáját a kristálycukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket, a sütőporral elkevert lisztet (figyeljünk nagyon arra, hogy a sütőport jól keverjük el a liszttel!), a tejet és az olajat. A kész tésztába ízlés szerint mazsolát rakunk (akár lehet rumba áztatni is). A sütőformát kivajazzuk, majd beletöltjük a tésztát. 180°C fokon kb. 40 percig sütjük.
|
Kedves Kitty!
A cukor kérdésedre, hogy választ adjak, szerintem ízlés dolga, ha te nem raktál bele nem gondolnám, hogy gond, és a mazsola helyett a zsoki darabkák nagyon jó ötlet. Örülök, hogy finom lett :D Remélem a többi receptünk is bevállik neked :D