● 1 csomag réteslap
● kb. negyed bögre vaj
● 1 csomag vanília ízű pudingpor
● tej a puding elkészítéséhez
● 1 cs. bourbon vanília, ízlés szerint
● gyümölcsök a tálaláshoz
A réteslapokat szétválasztjuk és egyenként egymásra tesszük, miközben megkenjük őket az olvasztott vajjal.Fontos, hogy a lapokat mindig 90°-ba forgassuk el! Ha kész, akkor a tésztával kibélelünk egy nagyobb formát (ami lehet szilikon muffin forma is) és lekenjük tojással. Csomagolás szerint megsütjük.
Közben a pudingot elkészítjük szintén csomagolás szerint, kb. fele annyi tejjel. Hozzá adjuk a vaníliás cukrot (bourbon). A gyümölcsöket feldaraboljuk/kiolvasztjuk.
Ha elkészültek a kosárkák, összeállítjuk. Egy kosrákába töltsünk 1,5-2 kanál pudingot és rá a gyümölcsöt. Tálalhatjuk tejszínhabbal!
|