● 40 dkg liszt
● 1 cs. sütőpor
● 3 tojás
● 12 dkg margarin
● 1 cs. vaníliás cukor
● 12 dkg cukor
● csipetnyi só
● fél liter tej
● reszelt citromhéj ízlés szerint
A lisztet és a sütőport összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a margarint, a vaníliás cukrot, a csipet sót, a cukrot, a fél liter tejet és ízlés szerint a citrom reszelt héját. Ezeket jól összekeverjük. A tojások fehérjét (csipetnyi sót használhatunk itt is, hogy keményebb legyen) kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk az előbb elkészített masszához. A gofrisütőt érdemes kicsit megkenni olajjal sütés előtt, mert a tészta hajlandó leragadni. Ha végeztünk és elfogyott a massza, csokipudinggal, lekvárral vagy más öntettel tálaljuk!
|