● 0,5 kg túró
● 2 tojás
● 7 dkg búzadara
● 3 dkg cukor
● fél teáskanál szódabikarbóna
● egy csipet só
● citromhéj ízlés szerint
A túrót villával összetőrjük, majd hozzákeverjük a tojássárgákat, szódabikarbónát, búzadarát és a sót, illetve ízlés szerint a citromhéjat.. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a túróval. 1-2 órára hűtőbe tesszük az elkészült masszánkat. Nagyobb lábasban vizet forralunk egy kevés sóval. Vizes kézzel golyókat formálunk a masszánkból. Ha a gombóc nem föl szét, jöhet a többi is. Amennyiben még is szétfő, a masszához adjunk még búzadarát!
Kevés olajon zsemlemorzsát pirítunk, és ebbe forgatjuk bele a megfőtt golyókat. Vaníliaszósszal, csökiöntettel vagy édes tejföllel tálaljuk!
|