● 8 tojás
● 40dkg cukor
● 25dkg + 4 ek. liszt
● 8 ek. melegvíz
●2 ek. kakaó
● 4dl tej
● 20dkg vaj
● 20dkg porcukor
● tetejére tortabevonó
● kókuszreszelék
8 tojás sárgáját 40dkg cukorral, 25dkg liszttel, 8 evőkanál melegvízzel és 2 evőkanál kakaóval habosra keverjük. A masszába beleforgatjuk a 8 tojásfehérjéből vert habot. A masszát tepsibe öntjük, majd tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd minden darabot kettévágunk. A krémhez 4dl tejet és 4 evőkanál lisztet felfőzünk, majd 20dkg vajjal és 20dkg porcukorral a masszát simára összedolgozzuk. 1 fél korongot megtöltünk a krémmel, majd egy másik fél koronggal lefedjük azt. Az oldalára is kenünk egy kis krémet, ezután kókuszreszelékbe forgatjuk. A tetejére tortabevonót olvasztunk és megkenjük vele a sütinket.
|