● olaj vagy zsír
● liszt
● pirospaprika
● ételízesítő
● kömény
● annyi víz, amennyi levest szeretnénk
● 3 felvert tojás
Egy kis olajat vagy zsírt melegítünk, majd hozzáadunk kb. egy púpozott evőkanál lisztet, majd ha már zsemleszínűre pirult, lehúzzuk a tűzről. 1 kávéskanál pirospaprikát adunk hozzá, elkeverjük, majd felöntjük a vízzel. A tűzhelyre visszarakva ízlés szerint ételízesítőt és őrölt köményt adunk hozzá. Ha forr a levesünk, hozzáadunk 3 felvert tojást és kb. még 5 percig főzzük.
Ízlés szerint lehet bele rakni egész tojást is. Ezt úgy tegyük bele, hogy a felvert tojás berakása után megkeverjük a levest, majd hozzáütjük az egész tojást, de ezután már NE keverjük meg a levest, mert az egész tojás szétesik!
|