● 225 g vaj/Ráma
● 215 g cukor
● 98g vaníliás/csokis pudingpor (kb. két csomag dr.Oetker-es)
● 2 tojás
● 5 ml vanília aroma (kihagyható)
● 280 g liszt
● 5 g szódabikarbóna (egy teáskanál)
● 335 g csoki darabka (3 tábla)
1. A szétmorzsolt vajat/rámát mikróban kissé puhára olvasztjuk. Nem szabad folynia!
2. A vajat egy nagyobb tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és robotgéppel habosra keverjük úgy, hogy a cukor feloldódjon.
3. Ha már krémes, belekeverjük a pudingport! Fontos, hogy ne főzd meg. Ettől lesz a sütink íze igazán vanília vagy csoki ízű és belül omlós.
4. Ha ez is megvan, belekeverjük a két tojást és a vanília aromát. Jól összedolgozzuk.
5. Ezután a szódabikarbónát és a lisztet beledolgozzuk. Először lassabb fordulaton dolgozz, utána gyorsíts, nehogy a liszt beterítse az egész konyhát. :)
6. Ha megvan, vágd apró darabokra a csokit, majd egy fakanállal keverd össze a masszával. A tészta kész is!
7. Ezután béleld ki a lapos tepsit sütőpapírral. A masszát teáskanállal rakd a tepsibe kis halmokba, egymástól 5-6 centire. Egyszerre ne sokat akarj sütni, mert elterül, lapos lesz, és ha nincsenek elég messze egymástól, összefolynak a kekszek.
8. Süsd meg a sütőben kb. 190 fokon. Első alkalommal 10-12 perc kell nekik, később, ha a sütő bemelegszik, már kevesebb is elég lesz. Figyelj oda, hogy ne égjenek le.
9. Ha kész, nagy tálba helyezve kínálhatod. 4 napig légmentes dobozban eláll és puha is marad... már ha megmarad addig! :)
|