 
● 225 g vaj/Rma
● 215 g cukor
● 98g vanlis/csokis pudingpor (kb. kt csomag dr.Oetker-es)
● 2 tojs
● 5 ml vanlia aroma (kihagyhat)
● 280 g liszt
● 5 g szdabikarbna (egy teskanl)
● 335 g csoki darabka (3 tbla)

1. A sztmorzsolt vajat/rmt mikrban kiss puhra olvasztjuk. Nem szabad folynia!
2. A vajat egy nagyobb tlba ntjk, hozzadjuk a cukrot s robotgppel habosra keverjk gy, hogy a cukor felolddjon.
3. Ha mr krmes, belekeverjk a pudingport! Fontos, hogy ne fzd meg. Ettl lesz a stink ze igazn vanlia vagy csoki z s bell omls.
4. Ha ez is megvan, belekeverjk a kt tojst s a vanlia aromt. Jl sszedolgozzuk.
5. Ezutn a szdabikarbnt s a lisztet beledolgozzuk. Elszr lassabb fordulaton dolgozz, utna gyorsts, nehogy a liszt betertse az egsz konyht. :)
6. Ha megvan, vgd apr darabokra a csokit, majd egy fakanllal keverd ssze a masszval. A tszta ksz is!
7. Ezutn bleld ki a lapos tepsit stpaprral. A masszt teskanllal rakd a tepsibe kis halmokba, egymstl 5-6 centire. Egyszerre ne sokat akarj stni, mert elterl, lapos lesz, s ha nincsenek elg messze egymstl, sszefolynak a kekszek.
8. Ssd meg a stben kb. 190 fokon. Els alkalommal 10-12 perc kell nekik, ksbb, ha a st bemelegszik, mr kevesebb is elg lesz. Figyelj oda, hogy ne gjenek le.
9. Ha ksz, nagy tlba helyezve knlhatod. 4 napig lgmentes dobozban elll s puha is marad... mr ha megmarad addig! :)

|