● 2 ek olaj (ha lehet olíva)
● 2 bögre liszt
● 2 bögre frissen forralt víz
● 4 ek. átszitált porcukor
● fél tk. só
● olaj a sütéshez
● porcukor-fahéj a forgatáshoz
A vizet felforralom a porcukorral, sóval, olajjal majd mikor kész hozzáöntöm apránként a lisztet miközben fakanállal elkeverem minden alkalommal, ügyelve arra, hogy nehogy csomós legyen. Ha ez kész, hagyom egy kicsit hűlni miközben összekeverem a porcukrot és a fahéjat a forgatáshoz és az olajat felteszem tűzre.
Két kézben kis kukacot formálunk a tésztákból lecsípett darabokból és egy tiszta tányérra tesszük, majd ha az olaj jó, akkor pár másodperc alatt aranybarnára sütjük (ha kívül apró fekete foltok jelennének meg rajta, visszavesszük a lángot közepesre és nem aggódunk, hiszen a porcukor így is eltakarja majd a finomságon a hibákat). Még forrón a porcukros keverékbe forgatjuk, frissen fogyasztjuk.
|