me pr hasznos stsi praktika, amik brmikor jl jhetnek sts kzben! :)
-
A tepsit vagy a stõformt sts elõtt zsiradkkal vkonyan kenjk ki. gy a tszta nem ragad bele. A zsiradk egyenletesen terl szt, ha egy kis idõre a meleg stõbe tesszk. A zsrozs ne legyen vastag, mert a stemny alja gyorsabban megbarnul.
-
Tortastsnl viszont mindig csak a forma aljt szabad zsrozni vagy vajjal megkenni, az oldalt soha, mert klnben sts kzben a tszta kzepn felpposodik.
-
A vajas tsztt nagyon forr stõbe tegyk, s erõs lngon folytassuk a stst, de ne pirtsuk barnra.
-
A kelt tszta, linzer, piskta stst kzepes hõmrskletû stõben vgezzk. A pogcsaflket gyorsan kell stni, hogy ki ne szradjanak. Zsros tsztk stsekor a tepsit nem kell kikenni zsiradkkal, csak rtesliszttel megszrni.
-
A pisktaflket zsrpaprral kiblelt tepsiben sssk. gy nem lesz krge a tsztnak. Amikor elkszlt, a paprt hzzuk ki alla.
-
Szp "mrvnyos" lesz a beigli teteje, ha a rudakat bekenjk tojssal, s mrskelten meleg stõben stjk.
-
A stemny felsznt mindig tojssal kell elõbb megkenni, s csak utna villval megszurklni. Ellenkezõ esetben a tojs eltmi a lyukakat, a sts kzben keletkezett gõzk pedig nem tudnak eltvozni, s megreped a tszta.
-
A stemny akkor slt meg, ha a beleszrt stõtût tisztn kihzhatjuk belõle. Ha a tûre mg ragacsos tszta tapadt, tovbb kell stni.
Kvetkez praktika →
|